ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен 48. Сајам образовања и наставних средстава под називом „Образована Србија – успешна Србија“

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Анамарија Вичек отворила је данас Сајам образовања и наставних средстава под слоганом „Образована Србија – успешна Србија“.

Вичек  је том приликом истакла да ће на штанду МПНТР бити представљене различите теме образовања са акцентом на информационо-комуникационе технологије под слоганом „ ИКТ- Наша оловка“ ,покривајући нивое од предшколског до средњошколског образовања.

Овогодишња ИКТ оловка исписује ново поглавље креативности, стваралаштва и интеракције. Свакога дана представиће се примери добре праксе успешних школа и предшколских установа, пројекти који се реализују, као и развој предузетништва у ИТ сектору, рекла је Вичек.

На штанду Министарства првог дана креативне предшколске установе показаће како малишани „ корачају“ у 21.век и спретно баратају ИКТ-оловком док ће другог и трећег дана сајма ученици основних и средњих школа показати своје вештине програмирања робота, како дигитална учионица развија потенцијале, како математика може бити весела и занимљива и како стечена знања из физике , математике и информатике учинити примењивим.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, покровитељ сајма, активно се укључило у манифестацију наступањем у својству излагача на изложбеном простору хале 2, ниво Б са жељом да прикаже како се изграђују знања, вештине, способности и ставови применом дуалног образовања које је један од наших одговора на изазове савременог друштва.

Кроз промоцију знања и стваралаштва, сајам позиционира учење и непрекидно усавршавање као трајни процес.

Loading