ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен фестивал Недеља руског филма ”Бајке детињства”

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас свечаности поводом почетка фестивала Недеља руског филма у Србији ”Бајке детињства” у Културном центру Београд.

Министарство је подржало фестивал јер је реч о делима која развијају хуману страну дечије личности, рекао је Шарчевић и изразио захвалност руским пријатељима што су деци поклонили филмове.

Фестивал руског филма је још један вид сарадње Србије и Русије, која постоји на свим нивоима. С обзиром да има простора за унапређење, а управо на томе и радимо последњих месеци, рекао је министар.

Фестивал се пети пут одржава у Србији, а први пут у Београду.  Градоначелник Београда Синиша Мали пожелео је деци да што више читају бајке и да верују у срећан крај.

Све што као град радимо радимо управо због вас и ваше лепше будућности, а ове бајке ће улепшати ваше детињство, рекао је Мали.

Добродошлицу у свет руских бајки првим гледаоцима, ученицима београдских основних школа, пожелео је амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Александар Чепурин уз поруку да се традиција фестивала мора наставити и неговати.

Више од 100 пројекција, намењених најмлађима, биће одржано на десет локација у Београду: Културном центру Београд, Културном центру ”Владо Дивљан”, Југословенској кинотеци, Дому омладине Београд, Омладинском позоришту ДАДОВ и центрима за културу Обреновац, Лазаревац, Раковица, Сопот и Младеновац. Фестивал траје до 15.септембра, а осим  пројекција посетиоци ће имати прилику да разговарају са  бројним редитељима, глумцима и продуцентима.

Loading