ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен конкурс у оквиру програма „ Школе за 21. век“.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и British Council покренули су  трогодишњи регионални програм подршке „ Школе за 21. век“ за развој капацитета основних школа у Србији и другим земљама Западног Балкана како би својим ученицима омогућиле да стекну вештине од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века.

Све основне школе из Србије позване су да се прикључе овом програму путем образца за онлајн пријаву на сајту British Council a.

Директори школа и наставници из сваке од десет одабраних школа ће проћи кроз обуку како би уврстили кључне вештине у процесу учења код ђака. Такође, свака ће од одабраних десет школа добити Micro:bit рачунаре и учествовати у другим активностима овог програма.

Овај програм ће се спроводити паралелно са општим наставним планом и програмом у циљу развоја вештина као што су дигиталне вештине, вештине решавања проблема и критичког размишљања, које су ученицима неопходне за успешну каријеру на радном месту или за наставак образовања.

 

Рок за пријаву је 30. новембар 2017. године.

Loading