ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворена манифестација „Мост математике“ у Врњачкој Бањи

Манифестација „Мост математике 2015.“ у Врњачкој Бањи свечано је отворена јуче у присуству министра просвете, науке и технолошког развоја др Срђана Вербића, руководства општине Врњачка Бања, представника друштвене, политичке и стручне јавности, као и великог броја учесника и ђака врњачких школа.

Отварајући „Мост математике“ министар Вербић захвалио је свима што су у великом броју дошли да подрже ову манифестацију, јер како је навео „што нас је више на овим манифестацијама, оне ће бити значајније, њихова будућност извеснија, а ми желимо да ово постане традиција“. „Да би било ко могао да се бави математиком или музиком“, навео је Вербић, „мора много да вежба и да пуно ради, а награда која нас на крају тог пута чека јесте могућност да будемо креативни“.

Уз захвалност свим математичарима и општини Врњачка Бања на помоћи у организацији, министар Вербић је истакао да је Мост математике манифестација која је ту да нам покаже како можемо да уживамо и у музици и у математици, а да нисмо ни математичари, ни музичари.Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић истакао је да је Врњачка Бања једино место у Србији, али и у свету, које има Златни мост који је, по његовим речима, место окупљања ђака, али и место организовања великог броја приредби и манифестација посвећених науци и математици. То је, како Ђуровић истиче, управо оно чему стреми и оно што негује ова локална самоуправа, јер смо нација која мора да се поноси памећу и знањем своје деце и омладине, као и великим успесима које они остварују на свим међународним такмичењима из различитих области.

Ова манифестација се у Врњачкој Бањи одржава, по други пут, захваљујући прошлогодишњој иницијативи ученика ОШ „Попински борци“, а пре свега наставници математике Радици Каровић.

Приликом посете Врњачкој Бањи, министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић обишао је и школе у Врњачкој Бањи.

Loading