ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворена реновирана сала у ОШ „Бора Станковић“ у насељу Бањица

Помоћница министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић присуствовала је данас отварању реновиране сале за физичко васпитање у ОШ „Бора Станковић“ у београдском насељу Бањица.

У сали је обновљена вентилација, замењен паркет и обележени нови терени за кошарку, одбојку и рукомет, урађено осветљење и постављени нови рефлектори, а вредност радова је 1,6 милиона динара.

Помоћница министра просвете Весна Недељковић рекла је да услови за спортске активности деце у школама треба да буду безбедни.

Била сам пре неколико месеци у овој сали и видела у каквом је стању и питала сам да ли је могуће да деца вежбају, а да се не повреде, рекла је Недељковић и захвалила компанији Спорт вижн која је учествовала у пројекту.

Она је ученицима том приликом пожелела да тренирајући у обновљеној сали освоје још много медаља.

Директорка ОШ “Бора Станковић“ Рада Ракочевић захвалила је Министарству просвете, компанији Спорт вижн и општини Вождовац на подршци и разумевању које су показали када је реч о потребма школе.

Она је навела да је школа “Бора Станковић“ позната по врхунским спортским резултатима својих ученика, као и по томе што су њени ученици били бројни познати спортисти.

Међу њима су тенисер Новак Ђоковић, ватерполисти Филип Филиповић, кошаркашица Наташа Ковачевић, каратисткиња Тања Петровић, рекла је она.

Loading