ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пет година постојања Института за информационе технологије у Крагујевцу

Посебни саветник министарке просвете проф. др Јанко Самарџић присуствовао је свечаности поводом пет година постојања Института за информационе технологије у Крагујевцу.

Честитајући годишњицу рада ове установе  Самарџић је истакао да је овај Институт  прави пример установе која применом савремених метода рада мотивише младе истраживаче да се укључе у истраживања и развој у области информационих технологија.

Посебно је значајно што се  један овакав Институт налази у саставу Универзитета у Крагујевцу. То је, пре свега, велики бенефит за  младе истраживаче и будуће стручњаке, јер Институт за информационе технологије Крагујевац обједињује више научних поља – примену информационих технологија у природно-математичким, техничко-технолошким, медицинским, биотехничким и друштвеним наукама“, рекао је он.

Самарџић је навео да Србија последњих година бележи изузетно добре резултате у области науке и истраживања и да су стручњаци из Србије препознати су у свету као изванредни

У томе, несумњиво улогу имају и научници Института за информационе технологије. Досадашњи резултати овог Института, али и будући планови, сведоче о томе да је реч о јединственој, мултидисциплинарној  установи на овим просторима. Успеси истраживача ове установе и њихови научно-истраживачки пројекти препознати су у националним, али и у међународним оквирима“, казао је он.

Loading