ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пет хиљада сликовница биће донирано вртићима широм Србије

Поводом Светског дана књиге, који се обележава 23.априла, компанија Мекдоналдс  ће уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, донирати 5000 сликовница “Лола и Мила” вртићима широм Србије.

Вртићи у Београду, Новом Саду, Нишу, Kрагујевцу, Суботици, Панчеву, Великој Плани и Старој Пазови ће добити сликовнице „Лола и Мила“ аутора Kристине и Сергеја Ћетковића које су намењене деци узраста од 4 до 6 година и на едукативан начин ће им помоћи да разумеју одређене ситуације у којима се свакодневно налазе.

Изузетно ми је драго да постоје друштвено одговорне фирме које кроз различите активности доприносе подизању квалитета образовања и васпитања. Уверен сам да ће малишане обрадовати сликовнице и да ће се кроз њихове садржаје, на забаван и едукативан начин, упознати са свакодневним  ситуацијама кроз које пролазе њихове јунакиње. Веома је важно да се деца од најранијег узраста „друже“ са књигом,  изјавио је Бранко Ружић, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја.

Од доласка на српско тржиште трудимо се да подржавамо заједницу кроз различите пројекте. Ове године фокус нам је на најмлађима и жељи да кроз донацију сликовница „Лола и Мила“ домаћих аутора помогнемо да деца лакше савладају и науче о различитим активностима и ситуацијама у којима се свакодневно налазе. Наставићемо да опремамо и библиотеке основних школа, што смо започели прошле године. Захвални смо министру Ружићу и његовом тиму на помоћи да ову активност спроведемо, изјавио је Веселин Јанићијевић, директор компаније Мекдоналдс у Србији.

Сликовнице „Лола и Мила“ су настале по идеји Kристине Ћетковић, супруге нашег познатог певача Сергеја Ћетковића, која је бележила све занимљивости њихових ћерки Лоле и Миле и то је касније преточено у ТВ серијал „Лола и Мила“, а касније и у сликовнице. Издавач сликовница је „Дексико“ ” а едиција „Лола и Мила“ садржи 11 сликовница.

Loading