ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почео Крос РТС-а, министар Ружић дао знак за почетак

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић дао је данас знак за почетак Кроса РТС-а, на коме се очекује учешће око 400.000 деце.

„Пријављено је много више, а ако гледамо у бројевима то је половина или можда чак и више од половине укупно школске популације, и то јесте својеврстан највећи крос – истовремено у једном дану, у једној држави, у свим градовима Србије и мислим да је то једна велика част и за нас као државу и за децу која учествују“, поручио је Ружић.
Истиче да је то најмасовнија спортска манифестације те врсте.

„То је показатељ колико тај крос има едукативну компоненту, колико је важан да децу упути на праву страну, не на странпутицу, да воде рачуна о социјализацији, дружењу, спорту, здравом животу“, рекао је министар.

Он је најавио и да после Kроса РТС-а у дијаспори, деца-учесници долазе у Kамп који се за њих организује ове године у Лесковцу, од 25. јуна до 2. јула и додао да очекује стотинак деце.

„Уз спортске, похађаће и едукативне радионице, на тему српска историја, традиција, култура, језик и писмо. У госте им долазе истакнути спортисти, писци, сликари, научни радници, али и надарена деца из наших школа“, рекао је он.

Loading