ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почетак реализације пројекта Покрет горана

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и в.д. директора ЈП ”Србијашуме” др Предраг Алексић потписали су данас Споразум о сарадњи.

Министарство у сарадњи са ЈП “Србијашуме” почиње реализацију пројекта Покрет горана, који подразумева заједничке активности у вези са подизањем шума и едукацијом ученика о важности шума као ресурса.

Водећи се планом пошумљавања, ЈП „Србијашуме” ће одредити локалитете који се пошумљаваjу и обезбедити саднице. Такође, одређени број садница ће бити обезбеђен и за потребе школа, које ученици могу садити у школском дворишту.

Пошумљавање има велики значај. Време је да се врате старе, добре вредности, рекао је Шарчевић након потписивања Споразума. Министар је нагласио да ће учешће у овом пројекту заменити скупе школске излете и имати огромну васпитну улогу.

В.д. директора ЈП „Србијашуме” др Предраг Алексић подсетио је да је човек својим деловањем угрозио екосистем.

Два су начина да поправимо стање: први је пошумљавање, а други, много важнији је едукација генерација које долазе да чувају природу, истакао је др Алексић.

Министарство позива образовно-васпитне установе да узму учешће у активностима које промовишу друштвено одговорно понашање усмерено на очување природе. У годишњем плану рада школе ове активности биће препознате као излети.

Loading