ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почиње шести циклус пројекта „Стварамо знање“

У настојању да додатно подржи развој неопходних дигиталних вештина код основаца, компанија Телеком Србија, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, кроз пројекат „Стварамо знање“ до сада је опремила 100 информатичких кабинета у 100 основних школа широм Србије. Покретањем новог, шестог циклуса пројекта, ова листа биће богатија за још 20 школа, о чијем избору ће и ове године одлучивати грађани Србије.

Гласање за одабир школа које ће добити по милион динара од Телекома Србија за опремање информатичких кабинета почело је 23. маја у 12 часова на званичној Facebook страници – мтс Твој свет и трајаће десет дана, до 1. јуна у подне.

Предлог 40 основних школа којима је потребна савремена информатичка опрема дало је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а уз помоћ гласова грађана биће одабрано 20 школа које ће добити вредну донацију компаније Телеком Србија. Циљ пројекта је да се основцима у свим крајевима наше земље омогући уједначен приступ савремено опремљеним кабинетима, како би лакше усвајали знање и пратили наставу, па су тако школе подељене у четири географске области. По завршетку гласања по пет школа са највише гласова из сваке области добиће нову рачунарску опрему.

Како би учествовали у одабиру школа, свако ко жели да подржи одређену школу потребно је да буде корисник друштвене мреже Фацебоок, са боравиштем у Републици Србији и да лајкује Фацебоок страницу мтс Твој свет. Корисник може да гласа једном у току  дана, за по једну школу ис сваке од четири географске области, односно да додели укупно четири своја гласа. Након истека периода од 24 сата, корисник има право да поново приступи апликацији и гласа.

Пројекат „Стварамо знање“ део је кровног програма Телекома Србија „Покрећемо покретаче“ који оснажује институције и појединце да у свом окружењу покрећу позитивне промене и на такве подухвате мотивишу и друге чланове заједнице.  С обзиром да је учење нових вештина најлакше у младом добу, компанија кроз овај пројекат подржава основце који улазе у свет дигиталних технологија и настоји да им, у складу са својим стратешким опредељењем, омогући најбоље услове у којима ће стећи знања неопходна за будућност.

Loading