ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Подршка Универзитету у Нишу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Нишу са ректором Универзитета у Нишу Драганом Антићем.

Разговор је, према речима саговорника, био отворен и конструктиван. «Разговарали смо о свим проблемима које има Универзитет у Нишу, од недовољних просторних услова до трошкова за комуналне услуге. На столу су бројни незавршени радови и нереализовани пројекти», рекао је после састанка министар Шарчевић. Министар је истакао да је нереално очекивати да ти проблеми буду решени преко ноћи. «Али имамо добру вољу и играћемо отворених карата. Универзитету у Нишу је потребна наша подршка јер то заслужује. Подршка је потребна и Граду Нишу, а долазак Владе и премијера Александра Вучића у Ниш јасно говори да ће та подршка бити интензивирана», поручио је Шарчевић.

Ректор Драган Антић каже да је задовољан разговором са министром и истиче да ће решења бити тражена заједничким напорима. «Задовољан сам што министар показује вољу за решавање проблема и сигуран сам да ће многа питања бити покренута са мртве тачке», рекао је Антић.

Loading