ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Похађање наставе је у интересу свих. Нико неће бити поражен

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са представницима Савета родитеља ОШ „Светозар Милетић“. 

На састанку одржаном у министарству, министар је  указао родитељима на тежину пропуста које је у раду бившег директора утврдила просветна инспекција и нагласио je да је одлука о разрешењу директора и школског одбора заснована управо на тим пропустима.

Ја не могу да стигнем у сваку школу и проверим сваку ситуацију, већ се ослањам на алате који су ми на располагању. Запошљавање ван конкурса отворило је много простора за манипулације. Ако свака школа манипулише са три радна места ми имамо проблем целог система, рекао је Шарчевић. Он је додао да је осим тога инспекција утврдила још једну тежу повреду дужности, а то је неприсуство синдиката седницама школског одбора.

Ми смо са синдикатима по питању технолошких вишкова успоставили отворену сарадњу и важно је да имамо јасан увид у свако радно место, рекао је Шарчевић.

Министар је рекао да не спори да је бивши директор један део посла радио јако добро, и нагласио да га то ипак не сме и не може амнестирати од повреде закона.

Рад просветне инспекције је под лупом већ годину дана, и то ће се наставити не само због ваше школе већ и због многих других случајева, пре свега због тога што нису предузимали мере које су им биле на располагању и зауставили или спречили многе лоше ситуације, рекао је Шарчевић.

Представници Савета родитеља изразили су захвалност на прилици да лично разговарају са министром и уверење да ће се ситуација решити у корист деце.

Школа тренутно има в.д. директора, учитеља из колектива са дугогодишњим искуством. Постоје услови да се настава одвија. Након додатне анализе  рада инспекције и правних могућности које су нам на располагању могу да обећам да нико неће бити поражен, поручио је министар.

Loading