ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Посета Хемијско-технолошкој школи у Суботици

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је Хемијско-технолошку школу у Суботици за чију реконструкцију је Влада Републике Србије посредством Кацеларије за јавна улагања обезбедила 156 милиона динара.

Школска зграда представља културну баштину од изузетног значаја, па средства за комплетну реконструкцију представљају једну од највреднијих инвестиција у образовање. Средстава су намењена адаптацији, санацији и рестаурацији фасаде, унутрашњег простора објекта и фискултурне сале.

Специфичност школе је у томе што има регистроване проширене делатности у којима се заједно ангажују професори стручних предмета и ученици практичне и наставе у блоку. Ученици ове школе редовно освајају медаље на републичким и међународним такмичењима, а у школској 2016-17. години Хемијско-технолошка школа у Суботици проглашена је за најбољу хемијску школу у Републици Србији.

Такође, ученице ове школе као део државне репрезентације освојиле су четврто и шесто место на европском такмичењу ”Велика награда хемије”.

Loading