ЋИРИЛИЦА | LATINICA

После сто година обновљена Основна школа „Чех Карољ“ у Општини Ада

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишли су данас обновљену Основну школу „Чех Карољ“ у Општини Ада и присуствовали првом часу на почетку нове школске године.

Зграда Основне школе „Чех Карољ“, након више од сто година, реконструисана је у потпуности, а у реконструкцију је уложено више од 82 милиона динара.

Током летњег распуста завршили смо реконструкцију 18 школа широм Србије, а ова школа у Ади је једна од њих, у чију је реконструкцију уложено 82 милиона динара, изјавила је данас председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

Она је навела да је образовање једно од највећих приоритета Владе Републике Србије.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић оценио је да је улагање у образовање улагање у будућност Србије.

Он је најавио наставак реформи на свим нивоима образовања, почев од предшколског до високог образовања. Према његовим речима, и ова школска година ће бити реформска јер ће обогатити и унапредити  укупан процес образовања.

Ученицима је данас успех у новој школској години пожелео и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Када смо заједно много смо јачи и то је видљиво и на овом пројекту, на коме смо радили са Владом Србије, Министарством просвете и Канцеларијом за јавна улагања, казао је Мировић.

Loading