ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписан Споразум о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за запослене у предшколским установама

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић и председници репрезентативних синдиката потписали су данас Споразум о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за запослене у установама предшколског васпитања и образовања чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина и јединица локалне самоуправе.

Важећи ПКУ траје до 15. јула 2023.године, а данашњим потписивањем важност ПКУ се продужава за три године до 15. јула. 2026.године.

Министар Милићевић после потписивања Посебног колективног уговора указао да квалитетно предшколско васпитање и образовање представља темељ за будуће образовање.

Он је у разговору са председницима репрезентативних синдиката указао на неопходност наставка сарадње како би се унапредио статус делатности предшколског васпитања и образовања који чини важан део јединственог образовног система у Србији.

Споразум су потписали председница Самосталног синдикат предшколског васпитања и образовања Србије Босиљка Јовановић, председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић и председник Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“ Срђан Словић.

 

Loading