ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потписане измене и и допуне Посебног колективног уговора за запослене у установма студентског стандарда

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић потписала је данас са представницима синдикалних организација Посебан колективни уговор о изменама и допунама Посебног колективног уговора за запослене у установама студентског стандарда чији је оснивач Република Србија. У име синдиката Измене и допуне посебног колективног уговора потписали су  Валентина Илић из Синдиката образовања Србије и Срђан Словић из Градског синдиката просветних радника Србије „Независност“.

Министарка просвете Ђукић Дејановић је тим поводом изјавила да је Посебни колективни уговор резултат сарадње и договора са синдикатима и објаснила да је измењен и допуњен како би се права и обавезе више од 2300 запослених у ученичком и студентском стандарду усагласили са правима и обавезама запослених у основним и средњим школама и домовима ученика.

Нова, унапређена решења за запослене у студентским домовима, студентским културним центрима и одмаралиштима односе се, између осталог, на накнаду плате за време боловања, солидарну помоћ, јубиларну награду. Сва ова решења додатно ће унапредити њихов положај и они ће у погледу права бити изједначени са осталим  запосленима у систему образовања“, рекла је министарка.

Loading