ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Повећање обухвата и квалитета предшколског васпитања и образовања – могућности у Сремској Митровици и Гроцкој

У наставку разговора са представницима локалних самоуправа у циљу идентификације могућности за унапређивање квалитета предшколског васпитања и образовања и повећања обухвата деце предшколским васпитањем и образовањем у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја су у четвртак 12. јула 2018. године одржали краће састанке са представницима градске управе Сремска Митровица и градске општине Гроцка.

Делегација градске управе Сремска Митровица, коју је предводио градоначелник Владимир Санадер, на састанку у Министарству просвете, науке и технолошког развоја представили су могућности реконструкције и доградње једног објекта на територији града. На овај начин би се капацитети уписа и похађања програма предшколског васпитања и образовања у овом граду повећали за више од 200 деце. Представници Министарства ће размотрити документацију за овај објекат и могућности укључивања у реализацију пројекта.

Анамарија Вичек, државни секретар и координатор пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, Споменка Симонић, помоћник министра за студентски и ученички стандард и инвестиције, Биљана Хронеос Красавац, директор Јединице за управљање пројектом „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, Момчило Гајић, координатор компоненте пројекта за изградњу и Горана Џуџа Јаковљевић, кооординатор компоненте пројекта за подршку деци и породици, испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја су посетили градску општину Гроцка, одн. тзв. Стару школу у Винчи. Представници општине су представили урбанистички пројекат реконструкције овог објекта, који дуже време није у функцији и који се може реконструисати ради пренамене за потребе реализације програма предшколског васпитања и образовања.

Loading