ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Позив основним и средњим школама да се пријаве за кандидате за стицање статуса модел установе у области инклузивног образовања

Позивамо заинтересоване основне и средње школе које имају развијену и иновативну инклузивну праксу да се пријаве за кандидате за стицање статуса модел установе за инклузивно образовање и васпитање.

Позив је интегрални део пројекта „Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка“ (скраћени назив “Учимо сви заједно”), који спроводе Министарство просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ уз подршку Делегације Европске уније у Србији.

Главни циљ пројекта је обезбеђивање једнаког приступа и квалитета образовања за децу из осетљивих група кроз подршку деци, наставницима и стручним сарадницима у школама. Више о Пројекту на https://inkluzivno-obrazovanje-za-svako-dete.euzatebe.rs/rs/vesti/ucimo-svi-zajedno-projekat-za-podrsku-ukljucivanju-dece-iz-osetljivih-grupa. Пројектне активности ће бити реализоване у периоду мај 2022. године – март 2024. године.

У оквиру пројекта, шест изабраних школа ће добити подршку за унапређивање стручних и организационих капацитета и припремити се за подношење захтева за стицање статуса модел установе за инклузивно образовање и васпитање, који установама додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Поред акредитованих обука и менторске подршке школа ће добити грант за реализовање пројектних активности.

Текст Позива за школе је доступан овде

Loading