ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представници компаније Нет драгон посетили Министарство, просвете, науке и технолошког развоја

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић изразио је данас задовољство због наставка сарадње институција из Србије са компанијом Нет  драгон вебсофт холдингс из Кине.

На састанку у Београду  настављени су разговори о оснивању развојног центра, као и о оснивању истраживачког центра са смештајним капацитетима у Београду и Новом Саду.

На нашим ранијим састанцима говорили смо о три фазе сарадње. Прва би били истраживачки центри, који би за почетак били у Београду и Новом Саду, где је највећи број студената, али и ученика средњих школа. Нови Сад нам је важан јер се у том граду налази Институт Појас и пут на Факултету техничких наука, рекао је Шарчевић.

Представници Владе Србије и научних институција потписали су 8. октобра на конференцији Kине и 17 земаља Централне и Источне Европе у Београду 12 споразума о сарадњи.

Између осталог, министар Шарчевић, министар без портфеља за иновације и технолошки развој у Влади Србије Ненад Поповић и представник компаније Нет драгон вебсофт холдингс потписали су  Меморандум о разумевању о сарадњи у области развоја и промоције отворене иновационе платформе.

Loading