ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представници Министарства обишли школе на Косову и Метохији

Помоћник министра за развој и високо образовање проф. др Весна Мандић, саветник за ИКТ Бојан Радић и представници Канцеларије Владе Републике Србије за Косово и Метохију посетили су данас основне школе у Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу и уручили школама лаптоп рачунаре и ранчеве за прваке из социјално угрожених породица.

Они су у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Косовској Митровици присуствовали демонстрацији есДневника.

Изузетно смо поносни на чињеницу да је ова школа једна од првих у Србији која је ушла у систем еПросвете. Заиста је импресивно са колико воље и елана наставници улазе у примену електронског дневника, као подршку свима вама уз помоћ пријатеља донирали смо 10 лаптоп рачунара како би се обезбедила потпуна имплементација новина које вас очекују, поручила је Мандић.

Директор школе Иван Запорожац рекао је да увођење есДневника показује да школе на Косову и Метохији почињу да се модернизиују и да ни по чему не заостају за школама у остатку Србије.

Представници Министарства и Канцеларије посетили су у Косовској Митровици и Основну школу ”Свети Сава” где су присуствовали јавном часу Информатике и рачунарства за пети разред. Потом су посетили основне школе ”Вук Караџић” у Звечану и ”Јован Цвијић” у Зубином Потоку.

Иначе, школа у Зубином Потоку је после више деценија реконструисана и надограђена, а новац за проширење капацитета и изградњу спортских терена, 80 милиона динара, обезбедили су локална самоуправа и Канцеларија.

На крају посете Косову и Метохији представници Министарства и Канцелaрије присуствовали су у Лепосавићу свечаном пријему за ђаке прваке у Основној школи ”Лепосавић”. Помоћница министра је пожелела успешно школовање првацима и истакла да то што је ове године више првака, чак 100, уписано у школу у Лепосавићу представља лепу вест и даје наду да образовање у јужној српској покрајини има светлију будућност.

Прваке и колектив школе поздравио је и Жељко Јовић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Влада Србије је уз вас, ви сте део образовног система Србије и имате нашу максималну подршку, поручио је Јовић.

 

Loading