ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Прелиминарни резултати завршног испита доступни на порталу дан раније

Министарство просвете обавештава ученике осмог разреда и њихове родитеље/друге законске заступнике да су прелиминарни резултати завршног испита објављени данас, у 11 часова, на порталу Моја средња школа (www.mojasrednjaskola.gov.rs ) што је скоро дан раније него што је то предвиђено календаром уписа.

Ранија објава резултата завршног испита остварена је захваљујући унапређењу информационог система и процеса за реализацију завршног испита на коме су радили Министарство просвете, Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, као и Факултет организационих наука. Резултати објављени дан раније пружају додатно време деци да заједно са својим родитељима сагледају резултате тестова и припреме евентуалне приговоре.

Унапређење које је имплементирано од ове године односило се на успостављање 33 центра за скенирање тестова, што је омогућило већу ефикасност и објективност овог дела процеса. Такође, унапређивањем целокупне ефикасности процеса, у односу на претходне године када се расподела по школама одиграла 13. јула, ове године ће то бити чак десет дана раније, 3. јула.

Влада Србије, Министарство просвете и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу наставиће да унапређују процес завршног испита, у циљу да се деци пружи максимална подршка током овако важног процеса за њихову будућност. Такође, наставком рада на ефикаснијем процесу, читавим породицама олакшавамо и скраћујемо неретко стресан процес уписа и обезбеђујемо им више времена за организовање сопственог времене током дана распуста, растерећених од обавеза у вези са уписом у средњу школу.

Фото: ТАНЈУГ

Loading