ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Прелиминарни резултати завршног испита сутра

На завршни испит, који је одржан од 27. до 29. јуна 2022.године изашло је 99,5 одсто ученика.

И ове године све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs.

Прелиминарни резултати завршног испита, биће доступни на порталу Моја средња школа у петак, 1. јула 2022. године, а родитељи и ученици на порталу имаће увид у сва три теста.

Уколико буду имали приговор могуће је да га поднесу првостепеној комисији сутра до 16 часова, или путем портала или у школи. Уколико нису задовољни одговором првостепене комисије, приговор могу поднети другостепеној комисији, у суботу 2. јула 2022. године до 16 часова, чији ће одговор бити и коначан.

Коначни резултати завршног испита биће објављени у уторак, 5. јула 2022.године.

Листу жеља ће моћи да поднесу, путем портала mojasrednjaskola.gov.rs  до 6. јула  2022. године уз могућност неограничених измена и допуна. За оне који не искористе предност електронског подношења листе жеља, листу жеља могу поднети у папирном облику у школама 6. и 7. јула 2022. године.

Родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама, док је упис од 14. до 20. јула.

Loading