ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Препорука – спустити праг пролазности

Друштво за стране језике упутило је Министартсву просвете, науке и технолошког развоја Молбу да се понови општинско такмичење из енглеског језика. Министарство је пажљиво размотрило предлог. Нажалост, Календар такмичења је тако конципиран да би свако понављање довело до преклапања са другим такмичењима, тако да не постоји могућност понављања тестирања.  Датум који је Друштво за стране језике предложило као датум поновног тестирања је предвиђен за такмичење из физике.

Ове године веома пажљиво смо  припремали Календар такмичења, водећи рачуна пре свега о томе да се ученици превише не оптерете. Став Министарства је да ученици не смеју бити ни на који начин оштећени и предлажемо Друштву да пронађе неко друго решење. Једно од решења могло би да буде да се спусти праг за пролазност на следећи ниво такмичења.

Сматрамо да је недопустиво да се изради тестова приступа недовољно промишљено. Апелујемо на сва друштва која организују такмичења да при састављању тестова имају у виду узраст и карактеристике ученика, као и  ниво такмичења, како се у будуће не би дешавале сличне ситуације. Министарство апсолутно подржава одржавање такмичења,  јер је то активност у којој и деца и наставници улажу додатне напоре који су вредни сваке подршке и поштовања.

 

Loading