ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Превенција дигиталног насиља

 Поводом реализације  активности на превенцији насиља у оквиру  традиционалне „Недеља ненасиља“  у ОШ“ Милан Ракић“ у Београду представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја који се баве заштитом од насиља, учествовали су у сарадњи са представницима Министарства трговине, туризма и телекомуникације на трибини о превенцији дигиталног насиља и заштите деце на интернету.
На трибини су изложени подаци Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, подаци о пријавама и најчешћим ризицима за децу.
Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја су представили начин рада Групе која се бави заштитом од насиља и дискриминације у реаговању на пријаве насиља у школи али и подизању капацитета система у заштити ученика од насиља.
Истакнут је значај поштовања процедура у реаговању на насиље различитог нивоа као и значај сарадње школе и породице уз посебан осврт на неопходност интерсекторске сарадње.
Важност едукације и превенције не само у раду са ученицима већ и у раду са родитељима је посебно видљива у области дигиталног насиља и заштите деце на интернету.
Loading