ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Приштински универзитет је део образовног система Републике Србије

Помоћник министра за развој и високо образовање проф. др Весна Мандић и Жељко Јовић, заменик директора Канцеларије Владе Републике Србије за Косово и Метохију разговарали су данас у Косовској Митровици са ректором Универзитета у Приштини са привременим седиштем у том граду Благојем Недељковићем, деканима факултета при том универзитету и представницима студената.

Мандић је том приликом истакла да је веома важна сарадња са Министарством, али и осталим унивезитетима, како кроз размену наставног кадра и студената, тако и кроз менторски рад.

Универзитет има десет факултета, веома широку лепезу студијских програма и квалитетан наставни кадар. Верујем да ћете у реформама које спроводимо препознати да је квалитет кључна реч и да квалитет можемо постићи само кроз унапређење наставе. А без заједничког рада може бити ни успеха, рекла је Мандић.

Жељко Јовић је истакао да је држава Србија чврсто стала на становиште да је Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици српски универзитет, да функционише као део система образовања Републике Србије и да нема говора о интеграцији са било којим универзитетом.

Посета представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларије на почетку школске, а уочи почетка студентске године, доноси јасну поруку, да је држава уз омладину, наше ученике и студeнте”, поручио је Јовић.

 

Loading