ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пробни завршни испит за ученике 8. разреда биће одржан 25. и 26. марта

 

Пробни завршни испит за ученике 8. разреда биће одржан у петак и суботу, 25. и 26. марта 2022.године. Ученици ће у петак, са почетком  у 13 часова, полагати тест из математике, док ће у суботу, у 9 часова бити тест из српског, односно матерњег језика, док ће  комбиновани тест имати у 11.30 часова.

Помоћник министра Милан Пашић рекао је да је пробни завршни испит верна симулација завршног испита и да треба да омогући ученицима да се упознају са процедурама и начином полагања завршног испита који их очекује у јуну.

Такође, како је додао, на овај начин може да се види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду. Пробни завршни испит за полагаће 64.200 ђака.

Пашић подсећа да се пробни завршни испит не оцењује и да се не врши рангирање ученика на основу ових резултата.

Пробни тест, осим што се ученици упознају са процедурама,  уједно је и алат наставницима, како би могли да планирају оперативни план везан за припремну наставу”, додао је Пашић.

Ове године у учионици може бити максимално 15 ученика и један дежурни наставник и потребно је да се поштује размак од два метра између матураната.

 

Loading