ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Профил бравар-заваривач као каријерни избор и велика потреба привреде на Републичком такмичењу ученика 3. степена машинских школа Србије

Око 120 ученика машинских школа такмичило се у седам дисциплина на 26. Републичком такмичењу машинских школа Србије за аутомеханичаре, браваре и оператере машинске обраде и 4.  Републичком такмичењу ученика машинских школа Србије за завариваче „Млади заваривач 2019“.

На такмичењима која су одржана 10. и 11. маја у Средњој машинској школи у Новом Саду и у компанији „Pobeda Holding MK Group“ у Петроварадину присуствовала је помоћница министра просвете за дуално и предузетничко образовање и васпитање Габријела Грујић.

Ученици су се знање одмеравали у дисциплинама аутомеханичар, бравар, оператер машинске обраде – стругар и глодач, заваривач – поступак REL (111), MAG (135) и TIG (141).

Такмичењу је присуствовало и 70 ментора такмичара, као и око 60 гостију, чланова жирија и домаћина.

Заваривачи су се такмичили у практичном делу, првог дана у компанији „Pobeda“, а другог дана су имали теоријску проверу знања у виду теста који су радили у школи.

Остали такмичари су првог дана радили тест, а другог дана практичан део у школским радионицама.

Такмичењу је присуствовала и Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију и дуално образовање у Привредној комори Србије.

У завршној речи присутнима се обратио председник Заједнице машинских школа Србије господин Синиша Којић који је, између осталог, упутио похвале организаторима такмичења.

Loading