ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Проглашени победници програма „Покренимо нашу децу“

На трећем конкурсу „Покренимо нашу децу“, који у оквиру истоименог програма за све основне школе у Србији реализује Аква Вива (Аqуа Вива), бренд компаније Књаз Милош, награђено је 36 одељења.

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Српским савезом професора физичког васпитања и спорта, Аква Вива већ четврту годину успешно подстиче и организује додатну свакодневну петнаестоминутну физичку активност за ученике од 1. до 4. разреда. Циљ програма јесте превенција лошег држања, деформитета кичме, гојазности и неактивног животног стила код деце.

Међу 36 најбољих одељења, проглашена су и три првопласирана. Овогодишњи шампиони конкурса су одељење I- 2 и учитељица Гордана Јаневска из ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“ у Књажевцу, вицешампиони су III-3 и учитељица Зорица Давидовић из ОШ „Ђура Јакшић“ у Параћину, а на треће место пласирали су се учитељ Рајко Павловић и одељење IV-1 ОШ „Танаско Рајић“ у Чачку.

Осим вредних пакета подстицајних реквизита за физичку активност, којима ће бити награђено свих 36 победника, три првопласирана одељења очекују и путовања спортско-едукативног карактера за све ученике, док су за учитеље припремљени и ваучери за путовања по сопственом избору.

Учитељица Гордана Јаневска из ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“ у Књажевцу рекла је да су физичко вежбање и такмичења у тој школи традиција.

Нисмо се двоумили око тога хоћемо ли учествовати на конкурсу. Ученици су главни јунаци наше победе, јер са лакоћом, спортским духом и са осмехом на лицу вежбају, осмишљавају нове, оригиналне вежбе, воде рачуна о свом здрављу и уче друге да то чине, такође, истакла је она.

Зорица Давидовић, учитељица другопласираног одељења казала је да се на овај начин поред промоције физичке активности, афирмише и пријатељство и тимски рад, толеранција.

Подстакли смо дечје стваралаштво и креативност и задовољили основну потребу за игром, која је у овом периоду веома важна за правилан и здрав раст и развој деце, навела је она.

Учитељ Рајко Павловић је оценио је да је у доба дигиталне забаве када су деца мање физички активна важно указати на неопходност игре и физичке активности.

Зато се моји ученици и ја трудимо да у нашој школи анимирамо и друге ђаке и учитеље да вежбају. Посебно смо срећни, јер је сада и званично да смо прави амбасадори активног школског дана, рекао је он.

Листу добитника можете погледати на: https://pokrenimonasudecu.aquaviva.rs/vesti/aqua-viva-konkurs-pokrenimo-nasu-decu-lista-dobitnika-nagrada-3/

Loading