ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Први дан Сајма образовања и наставних средстава – предшколци

Сајам oбразовања и наставних средстава под називом „Учинимо свет бољим“ почиње у суботу, 21. октобра 2023. године у 10 часова. Првог дана, на штанду Министарства просвете, представиће се предшколске установе из целе Србије, као и институције и други партнери ангажовани на пројектима из области образовања.

Предшколци и њихови васпитачи из предшколских установа „Дечја радост” из Панчева, „Радост” из Нових Бановаца и „Наша радост” из  Сопота представиће на штанду Министарства просвете своје активности, начине на које истражују кроз игру, стичу нова искуства, граде односе са вршњацима и одраслима и развијају своје потенцијале и таленте.

У Конференцијској сали биће представљени резултати  Пројекта „Инклузивно предшколско васпитања и образовања“, искуства предшколских установа у имплементацији нове програмске концепције „Године узлета“ и сајмова родитељства који се кроз овај пројекат организују широм Србије.

Такође, васпитачима ће бити представљена платформа за професионални развој и стручно усавршавање „Пасош за учење“, док ће васпитачи из Предшколске установе „Дечији дани“ са Старог града поделити своја искуства у коришћењу ове платформе. Такође биће представљена још два модела учења и размене искустава.

Сајам образовања и наставних средстава свечано ће у недељу, 22. октобра отворити министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Детаљни програм и сатницу активности можете погледати ОВДЕ.

Loading