ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Први дан завршног испита успешно окончан

Први дан завршног испита у основном образовању и васпитању, када су ученици осмог разреда полагали тест из српског, односно матерњег језика, према подацима добијеним од школских управа, успешно је окончан и без проблема.

Излазност на испит из српског, односно матерњег језика, према пристиглим подацима из шеснаест школских управа  је 98,09 одсто.

Ученици, другог дана завршног испита, у четвртак, 16. јуна 2016. године од 9 до 11 часова полажу тест из математике, док ће у петак, 17. јуна 2016. године полагати комбиновани тест .

Решења теста из српског, односно матерњег језика, као и Упутство за оцењивање биће приказани су на сајту Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, који је и радио тестове www.ceo.edu.rs

Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 19. а коначни 24. јуна 2016. године. Попуњавање и предаја листе жеља је 25. и 26. јуна у матичним школама, а упис ученика у првом уписном кругу је  5. и 6. јула 2016. године.

На завршни испит излазе сви ученици осмог разреда , па и они који су полагали пријемни испит за упис у специјализоване средње школе, као и полазници програма функционалног образовања одраслих.

Због најављених високих температура наредних дана у Србији, Министарство просвете, науке и технолошког развоја апелује да школе ученицима који полажу завршни испит обезбеде што угодније услове  – расхлађене просторије и флашице са водом, како би ученици могли несметано да обаве завршни испит.

Коментаре и  сугестије #završniispit можете слати на: zavrsni.ispit@mpn.gov

Loading