ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Радовић на обележавању 148 година Црвеног крста Србије

Државни секретар у Министарству просвете проф. др Ивица Радовић честитао је данас 148. годишњицу постојања Црвеног крста Србије, организацији чије су вредности хуманости и солидарности од великог значаја за наше друштво.

„Црвени крст Србије представља стуб хуманитарног рада и помоћи, пружајући подршку у тешким тренуцима и активно доприносећи заједници. Током ових година, волонтери ове организације су неуморно радили како би пружили помоћ онима којима је најпотребнија, било да је реч о ванредним ситуацијама, здравственим изазовима или подршци најугроженијим групама“, истакао је Радовић на свечаности поводом годишњице рада ове организације.

Радовић је посебну захвалност упутио Црвеном крсту Србије и њиховим младим волонтерима, који сваке године у основним и средњим школама широм Србије држе обуке из пружања прве помоћи.

На тај начин, како је рекао, ученицима пружају знање из теорије и праксе, а припремају их и за разна такмичења.
„Министарство просвете увек даје подршку активностима које реализује Црвени крст и подржава све активности које доприносе едукацији младих, развијању осећања хуманости, солидарности, лепоте давања, разумевања и сарадње са другима“, рекао је Радовић.

Радовић је у име Министарства просвете захвалио свим члановима Црвеног крста Србије на њиховом несебичном ангажману и преданости принципима хуманости и истакао да њихов рад представља узор солидарности и светлу тачку у нашем друштву.

Loading