ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Радовић на обележавању Дана демократске културе

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Ивица Радовић присуствовао је данас обележавању Дана демократске културе у Основној школи „Вељко Дугошевић“ у Турији.

„Драго ми је да могу и будем сведок свим дивним активностима које су припремили ученици и наставници ове школе“, рекао је он и честитао Дан демократске културе свим наставницима, деци, родитељима и пријатељима школе.

Kако је подсетио, овај дан се обележава у оквиру пројекта „Kвалитетно образовање за све“ који заједнички финансирају Европска унија и Савет Европе, а који се реализује у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Он је изразио захвалност Европској унији и Савету Европе на континуираној подршци.

Пројекат „Kвалитетно образовање за све“ се заснива на резултатима пројекта „Подстицање демократске културе у школама“ који је реализован у периоду 2017-2019. године такође у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Како је додао, пројекат има за циљ да промовише квалитетно образовање пружањем подршке школама, њиховој локалној заједници у њиховим напорима у погледу борбе за уклањања предрасуда и дискриминаторних приступа осетљивим групама, као и превенцији насиља у школама.

Радовић је додао да је основни смисао укупне делатности образовне и научноистраживачке заједнице повећање и размена знања, идеја и информација међу људима света.

„Управо ова школа у којој се данас налазимо је једна од 20 ментор школа која своја знања и искуства преноси даље, новим школама којих сада има 40, широм Србије. Зато ми је посебно драго да, уз прославу демократских вредности, можемо видети и чути шта и како школа ради како би ове вредности интегрисала у своје свакодневне наставне и ваннаставне активности“, истакао је Радовић.

Loading