ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Радовић на обележавању Дана Криминалистичко полицијског универзитета

Државни секретар проф. др Ивица Радовић честитао је данас свим наставницима, сарадницима, студентима и целокупном особљу Криминалистичко полицијског универзитета Дан универзитета и пожелео им много успеха у даљем раду.

Данас са великом радошћу могу да Вам честитам рођендан са жељом да и у наредним деценијама и столећима негујете, заправо да заједнички наставимо да негујемо традицију, али и да иновирамо студијске програме, да унапређујемо квалитет наставе и научноистраживачког рада те да пружамо што бољу подршку студентима у академском и каријерном развоју за криминалистичко – полицијске и безбедносне послове, који су од немерљивог значаја за грађане и државу Србије у целости“, рекао је Радовић на обележавању Дана универзитета.

Он је истакао да је Криминалистичко-полицијски универзитет једина високообразовна установа у Србији акредитована из области криминалистичких, полицијских и безбедносних наука, у циљу едукације кадрова за потребе Министарства унутрашњих послова, која се са поносом сврстава у ред еминентних европских и светских високошколских уставова.

Криминалистичко полицијски универзитет је, како је додао Радовић, више него успешно одговорио захтевима модерног времена које је донела 4.0 револуција, коју као што знамо карактеришу информационе технологије, нанотехнологије, роботика и најзад као врхунац развој и примена вештачке интелигенције у широком спектру научних дисциплина, укључујући ту свакако и криминалистичко-полицијске и бебедносне послове.

Управо у том контексту Универзитет је прилагођавао своје наставне програме и уводио савремене дисциплине, али једнако тако изузетно унапредио услове студирања“, додао је он.

Према његовим речима, Универзитет у оквиру своје делатности остварује импресивну интеринситуционалну сарадњу у Србији која укључује и сарадњу са великим бројем факултета и научно-истраживачких институција.

Користим ову прилику да се у испред Министарства просвете, захвалим ректору Ђурђевићу, његовом тиму и професорима Универзитета који кроз свој рад у радним телима за високо образовање пружају значајну подршку раду Министарства просвете“, рекао је Радовић.

Истакао је важност пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, који заједно реализују Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова.

Пројекат се, како је подсетио, реализује у школској 2023/2024 години у свим основним школама у Србији од првог до четвртог разреда и обрађује теме безбедност деце у саобраћају, безбедност деце у ванредним ситуацијама  и превенције вршњачког насиља у стварном и виртуелном окружењу.

Loading