ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Расписан конкурс „Програмирај свој успех“

Објављен је конкурс „Програмирај свој успех“ намењен ученицима 7. и 8. разреда основних школа и њиховим наставницима-менторима, за избор најбољих примера пројектне наставе из Информатике и рачунарства у овој школској години, а рок за пријаве је 11. јун.

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, конкурс су расписали Привредна комора Србије (ПКС) и Фондација „Петља“.

Прва генерација ученика која је имала обавезан предмет Информатика и рачунарство од петог до осмог разреда, уведен у систем школовања у Србији 2017, основну школу завршава ове године.

На конкурс, од 13. маја до 11. јуна, могу да се пријаве школски тимови које чине наставник-ментор и један до пет ученика седмог или осмог разреда основне школе из Србије. Пријаву на конкурс подноси наставник-ментор.

Стручна комисија вредноваће усаглашеност са програмом наставе и учења и тематском категоријом, едукативну вредност, иновативност, мултидисциплинарност и међупредметну корелацију, коришћење добре праксе у употреби технологије и квалитет презентовања примера пројектне наставе у пријави.

Ученици у тиму треба да буду из исте школе у којој похађају исти разред, а наставник-ментор треба да буде њихов наставник Информатике и рачунарства. Ђаци могу да поднесу више од једне пријаве, а дозвољено је и учешће више тимова из једне школе.

 

Свечана додела награда зависиће од епидемиолошке ситуације, а обавештење о додели награда биће објављено заједно са резултатима половином јуна 2021. године.

Loading