ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Разговор са представницима градске општине Земун о повећању обухвата деце предшколским васпитањем и образовањем

У уторак 10. јула 2018. године су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја разговарали са представницима општинске управе градске општине Земун о могућностима побољшања квалитета и повећања обухвата деце предшколским васпитањем и образовањем у овој београдској општини.

Поред Анамарије Вичек, државног секретара, на овом састанку су испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја учествовали Емилија Вуковић, начелник Одељења за инвестиционо-комерцијалне послове и Биљана Хронеос Красавац, директор Јединице за управљање пројектом „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“.

У разговору су посебно истакнути успешни резултати пилотирања нових Основа програма предшколског васпитања и образовања у Предшколској установи „Др Сима Милошевић“ у Земуну. Ови резултати ће бити коришћени за будуће планирање имплементације нових Основа програма предшколског васпитања и образовања на националном нивоу.

Значајна пажња је посвећена могућностима реализације активности грађевинске компоненте пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“. Током разговора су представници општинске управе идентификовали објекте у којима би се потенцијално реализовали грађевински радови у циљу повећања броја деце која уписују и похађају програме предшколског васпитања и образовања. Око 700 деце се тренутно налази на листи чекања за упис у предшколске установе у општини Земун, а кроз реконструкције, адаптације и надоградње постојећих објеката би се повећали капацитети за упис већег броја деце са те листе.

Loading