ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Резултати конкурса за суфинансирање научнo-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Белорусије за период 2022-24

У оквиру научно-техничке сарадње између Републике Србије и Републике Белорусије у периоду 2021 – 2023. године биће реализовано 13 пројекатa,  у двогодишњем трајању, који ће почети са реализацијом 1. јуна 2022.године.

Пројекти су одабрани након расписивања Конкурс за суфинансирање научнотехничке сарадње између Републике Србије и Републике Белорусије за период 2021 – 2023. године на који је пријављено 19 заједничких пројекта и разматрања пристиглих предлога у складу с утврђеним приоритетима и правилима Конкурса.

Обе стране ће финансирати пројекте мобилности истраживача према сопственим моделима у националној валути у опредељеном износу, који је  неопходан за реализацију сарадње на одобреном пројекту.

Руководиоци усвојених пројеката биће обавештени писменим путем о динамици и начину финансирања.

Пројекти се реализују на основу Споразума о научно-техничкој сарадњи између Републике Србије и Републике Белорусије, као и Протокола са Десетог заседања Мешовите српско-белоруске комисије одржаног у Београду 25. новембра 2021. године, и Анекса Протокола потписаног 25. маја 2022. године.

ПРЕУЗМИТЕ:

Loading