ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић и Фалкони о наставку сарадње Србије и Француске у области образовања

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и амбасадор Републике Француске Жан Луј Фалкони разговарали су данас у Београду о наставку сарадње две земље у области образовања.

Србија изузетно цени добре, пријатељске односе Србије и Француске, што нас подстиче све да још више радимо на унапређењу још бољих односа, посебно на нашем приступању ЕУ“, рекао је Ружић.

Амбасадор Француске је рекао да је Србија у процесу придруживања ЕУ привремено затворила Поглавље 25 о науци и истраживању и Поглавље 26. о образовању и култури и да представља добар пример како треба да се ради у процесу европских интеграција. Он је оценио да је област образовања  у Србији на истом нивоу као и у чланицама ЕУ.

На састанку је било речи о могућностима унапређења двојезичне наставе и повећању броја српско-француских одељења у вишим разредима основних школа, гимназија и средње-стручним школама.

Министар Ружић је подсетио да се у школама у Србији билингвална настава – на српском и француском реализује у седам школа, односно у једној основној школи и шест гимназија, као и да ће се сагледати могућности да се промовише учење француског језика у Србији.

Loading