ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Изменама Закона о дуалном образовању унапређујемо квалитет образовања

Mинистар просвете Бранко Ружић рекао је да Министарство просвете велики значај придаје прилагођавању васпитно-образовног система времену у којем живимо, посебно стварању бољих и већих могућности за будуће генерације.

Он је истакао да је дуално образовање најбољи пример томе и подсетио да је у Србији пре шест година донет први Закон, а потом је уведен и национални модел дуалног образовања који доприноси, пре свега, унапређивању компетенција младих.

„Дуално образовање, односно учење у школи и компанији припрема ученике за прво радно ангажовање, а практично искуство које стичу током школовања је од непроцењиве важности за њихов даљи професионални развој“, рекао је он на јавној расправи о изменама Закона о дуалном образовању.

Додао је да је Влада Републике Србије оснивањем Канцеларије за дуално образовање показала још већу спремност даљем раду на увођењу дуалног образовања.

„Суштина измена Закона о дуалном образовању јесте да осигурамо квалитет образовања кроз повезивање теорије и праксе, уз повећање броја сати које млади проводе у савременом реалном радном окружењу компаније. Компетенције које буду стицали на овај начин, обезбедиће им сигурну и успешну каријеру, док ће компанијама обезбедити одрживост и иновативност“, рекао је Ружић.

Loading