ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић изразио саучешће због великог броја жртава у разорном земљотресу у Турској

Министар просвете Бранко Ружић изразио је данас подршку амбасадору Турске у Србији Хами Аксоју и упутио најдубље саучешће због великог броја жртава у разорном земљотресу који је погодио ту земљу.

„Грађани Србије су уз вас у овим тешким моментима и моле се да уз помоћ наших и тимова разних земаља пронађемо што више преживелих“, поручио је министар Ружић.

Он је истакао да између две земље постоји добра сарадња и изразио задовољство јер ће нови Споразум који су потписали представници влада две земље у области образовања из јануара 2022. године омогућити још бољу сарадњу између надлежних институција.

На састанку је истакнуто да је и ове године Влада Републике Турске расписала конкурс за стипендирано студирање на основним, мастер и докторским студијама у Републици Турској у академској 2022/2023. години, као и да се на конкурс могу пријавити и кандидати из Србије.

Ружић је додао и да образовно-васпитне установе из Србије и Турске, имају добру сарадњу кроз различите пројекте, пре свега кроз Еразмус плус.

„Такође, желимо да унапредимо промоцију учења страних језика у Републици Србији и омогућимо студентима непосредан контакт са језиком и културом, кроз финансирање смештаја и исхране иностраних наставника на основу међународних билатералних споразума. Али и да се промовише српски језик у Турској“, рекао је он.

Loading