ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Није било ни једног пропуста у организацији и припреми завршног испита

Завршни испит на крају основног образовања  ове године је протекао потпуно регуларно и без проблема, захваљујући променама у начину рада, унапређењу безбедносних процедура и процедура прегледања тестова, али и дигитализацији целог процеса,  рекао је данас први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Министар се захвалио свима, који су учествовали у организацији и реализацији завршног испита, а посебно дежурним наставницима, директорима, прегледачима и супервизорима.

Поносан сам због тога колико сте професионално и посвећено приступили овом послу. Ове године је организација завршног испита била посебан изазов због могућности да стигну дојаве о постављеним бомбама у школама, али смо у сарадњи са МУП-ом и другим надлежнима учинили све да подигнемо ниво безбедности, рекао је Ружић.

Министар је истакао да сада када се све завршило, са олакшањем може да каже „да су предузете активности дале очекиване резултате и да није било ни једног пропуста у организацији и припреми у ова три дана“.

Успели смо заједничким снагама да обезбедимо једнаке услове за полагање, као и неопходну подршку. Желим свим ученицима да упишу жељене школе и одаберу занимања о којима су одувек маштали и која ће их водити ка сигурној будућности. Одабир професије је значајан корак. Важно је да у животу радите оно што волите и будете посвећени томе, навео је министар.

Министар је данас обишао ученике који су у ОШ “Светозар Марковић“  у Лесковцу који су у оквиру завршног испита полагали комбиновани тест.

Ове године завршни испит организован је у 522 школе широм Србије.

Прелиминарни резултати завршног испита, биће доступни на порталу Моја средња школа ( mojasrednjaskola.gov.rs.) у петак, 1. јула 2022. године, док ће коначни резултати завршног испита бити објављени 5. јула.

 

Loading