ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић обишао децу учеснике кампа „Србија те зове 2021“

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио је децу из дијаспоре, региона и са Косова и Метохије у бесплатном спортском кампу „Србија те зове 2021“ у Београду. Током 10 дана, колико камп траје, у организацији спортског удружења „Спортстарс“ школарци, њих 250, смештени су у Дому ученика „Патријарх Павле“ и уз изванредне тренере моћи ће да побољшају своје вештине у пет олимпијских спортова – тенису, рукомету, кошарци, фудбалу и одбојци.

„Ово је један од показатеља колико Влада Србије и наше друштво улаже у спорт, колико се залаже за спорт, али пре свега за драгоцено васпитање у одрастању и грађењу личности у сваком погледу“, казао је Ружић.
Министар Ружић изразио је задовољство и част што Министарство подржава тај тип акција који показује однос који наша држава има према деци српског порекла од којих сва не живе у Србији.
Он је позвао је децу да наставе да тренирају, да се такмиче, припремају, да науче да побеђују, али и да губе и да кроз живот баштине те вредности.

„Сигуран сам да ће израсти у озбиљне и здраве личности и људе и да ће бити уткани у свеопшти прогрес наше државе и друштва“, навео је министар, додајући да је уверен да ће неко од те деце бити српски трофејни репрезентативац.
Према његовим речима, Влада ће наставити да подржава овакве акције, а Министарство које предводи је ту да их сваке године унапреди.

Он је навео да су деца у прилици да добију пренешене вештине и знања од познатих, признатих и успешних тренера, који координирају успешно кампом, али и да се друже и стичу увид у то шта у будућности у вредносном смислу живот за њих треба да представља.

Оно што је интересантно, рекао је Ружић, да су ове године полазници кампа и деца српског порекла из Албаније, односно они који живе у Скадру.

„Деца су најбољи показатељ да ли је ова акција и активност пожељна, добра, драгоцена“, казао је Ружић.

Директор кампа Лазар Младеновић је подсетио да је у прошлогодишњем кампу било 50 дечака и девојчица.

„Ове године смо проширили обим и овде је 250 деце, упркос чињеници да гости из Аустралије и САД-а нису могли да допутују због епидемиолошке ситуације. Деца су одушевљена, раде са сјајним тренерима у одличним условима, а смештај и храна су на завидном нивоу – рекао је Лазар Младеновић.

Са полазницима кампа раде наши познати тренери Милан Гуровић, Жељко Танасковић, Милорад Косановић, Богдан Обрадовић…

 

Loading