ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић обишао ОШ „IV краљевачки батаљон“

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је у Краљеву Основну школу „IV краљевачки батаљон“, која има своју ученички задругу и реализује наставу двојезично, на српском и енглеском.

Он је оценио да ова школа може бити пример добре праксе другим школама у Србији.

То је једна од школа у Србији у којима се настава реализује двојезично, на српском и енглеском језику. Ова школа је и добар пример када је реч о задругарству. Већ три године у овој школи постоји Ученичка задруга „Батаљонци“ која користи 3Д штампачаа на којима се израђују наставна средства и декоративни модели“.

Министар је током посете Краљеву имао и састанак са директорима краљевачких основних и средњих школа и том приликом похвалио просветне раднике за напор и труд који су уложили у организовање наставе у време пандемије.

Истакао је да је улагање у инфраструктурне пројекте на свим нивоима образовања један је од приоритета Министарства просвете, науке и технолошког развоја и додао да у наредном периоду предстоји и завршетак изградње ОШ „Свети Сава“ у Рибници.

Loading