ЋИРИЛИЦА | LATINICA

РУЖИЋ: РЕШЕН ЈЕ ПРОБЛЕМ, ПОЗИВАЊЕ ДИРЕКТОРА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић састао се данас са председником Друштва директора Србије и директором Друге економске школе Дејаном Недићем и чланом Управног одбора Друштва и директором Земунске гимназије Милошем Бјелановићем поводом недавних разговора, које је полиција, по налогу Тужилаштва, обавила са неколико директора основних и средњих школа.

Ружић је нагласио да председница Владе Србије Ана Брнабић и он деле став да је апсурдно да се позивају директори школа на разговоре зато што поштују мере Кризног штаба и захтевају обавезно ношење маски као најважније средство заштите од вируса Kовид19.

Министар је поручио да је, у сарадњи са Министарством правде, Тужилаштво, након сагледавања ситуације, донело одлуку о обустави поступка по предметној кривичној пријави.

Даљих оваквих разговора са директорима неће бити“, казао је Ружић.

Он је додао да је јако захвалан на посвећености свих запослених у просвети да се одржи васпитно-образовни систем, као и дисциплина која чини да школе не буду место веће трансмисије вируса.

Недић и Бјелановић захвалили су се у име директора и председници владе и првом потпредседнику и министру на разумевању и разјашњавању недоумице.

Loading