ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са министром просвете Црне Горе Миомиром Војиновићем о сарадњи у области образовања

Министар просвете Бранко Ружић разговарао је данас у Београду са министром просвете Црне Горе Миомиром Војиновићем о досадашњој сарадњи у области образовања и могућностима за њено унапређење.

Министар Ружић изразио је задовољство досадашњим заједничким радом и сарадњом и додао да је сигуран да ће односи два блиска народа допринети да билатерална сарадња у области образовања буде још јача.

Он је истакао да у наредном периоду предстоји сарадња у окиру различитих регионалних пројеката, као што је образовни програм „Школе за 21. век“.

Ружић је са колегом из Црне Горе поделио и добра искуства из наставе и упознао га са  предностима употребе портала Моја средња школа.

Он је рекао да преко Пројекта „Србија за Србе из региона“, у Србији тренутно студира 25 студената из Црне Горе, који су заступљени на  различитим факултетима.

Министар Ружић упутио је позив ученицима средњих школа из Црне Горе да учествују у радионицима, које Министарство просвете током лета организује у научно-образовно културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу.

 

 

Loading