ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са представницима СКОНУС-а: Студенти важан фактор у свим реформама које нам предстоје

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са представницима Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС). На почетку састанка министар је честитао Међународни дан студената.

Заједничким радом свих  нас наставићемо да унапређујемо квалитет високог образовања у Србији. Ви, као део академске заједнице, важан  сте фактор у свим  реформама које нам предстоје, а треба да допринесу бољем и квалитетнијем образовању, а ми ћемо настојати да вам обезбедимо што боље услове. Знање и таленат који имате и које ћете стећи уложите да мењате Србију и свет набоље, рекао је  Ружић.

Представници СКОНУС-а  навели су добру сарадњу са Министарством, просвете, науке и технолошког развоја  и истакли  добру организованост високошколских установа када је реч о организовању наставе током пандемије Ковид -19, нагласивши да се академска заједница понаша одговорно и поштује прописане епидемиолошке мере.

            Они су предочили да је потребно регулисати правни оквир, као би се уредила област студентског организовања.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и СКОНУС, према речима министра Ружића, наставиће као равноправни партнери  да заједнички  раде на унапређивању квалитета високог образовања у Србији.

Loading