ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Социјални дијалог надлежних државних институција и синдиката је веома важан механизам за доношење квалитетних одлука

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је данас да је социјални дијалог надлежних државних институција и представника синдиката веома важан механизам за доношење квалитетних одлука и вођење развојне образовне политике, као и за унапређење положаја запослених у установама образовања и васпитања.

На конференцији „Јачање социјалног дијалога у образовању на локалном нивоу“ у организацији Синдиката образовања Србије,  Ружић је рекао да овај пројекат треба да унапреди социјални дијалог међу члановима синдиката, односно запослених у установама, са једне стране, и различитих нивоа управе, са друге стране.

„Управо пројекти као што је овај доприносе томе и омогућавају мапирање свих изазова са којима се можемо срести“, навео је министар.

Према његовим речима, резултати не могу да изостану када се на једном месту нађу представници синдиката, локалних самоуправа, директора школа, школских управа и друштвених организација које се баве унапређивањем образовања у три локалне самоуправе – Лесковац, Суботица и Пожаревац.

„Управо кроз дијалог, можемо да искористимо искуства која имате и изградимо још квалитетнији образовни систем и још боље услове за све запослене у просвети. Пред нама је сигурно пуно изазова, али верујем, као и ви, да ћемо и њих превазићи уз искрен и отворен дијалог“, закључио је Ружић.

Председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић рекла је да је основни циљ пројекта да се промовише социјални дијалог на локалном нивоу.

Пројекат је рађен уз подршку Европске организације синдиката образовања и Норвешког синдиката образовања.

Loading