ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Техничка школа у Пожеги биће центар за дуално и неформално образовање

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је данас радове на реконструкцији Техничке школе у Пожеги која ће, у складу са плановима Министарства, прерасти у регионални тренинг центар за дуално и неформално образовање.

Ова школа ће бити један од 12 регионалних тренинг центара за дуално и неформално образовање у различитим подручјима рада и делатностима.

Техничка школа у Пожеги је одабрана за регионални центар за дуално и неформално образовање јер је последњих 10-так година својим радом, наставничким кадровима, сарадњом са привредом израсла у једну од најбољих школа у Србији. Ова школа у области дуалног образовања интензивно сарађује са шест компанија“, рекао је министар и као пример навео да само у компанији INMOLD plast  више од 80 ученика учи кроз рад.

Он је објаснио да радови на Техничкој школи обухватају реконструкцију и доградњу школе, а за радове је обезбеђено из буџета Министарства.

Пројекат, за који смо из буџета издвојили 65 милиона динара, од огромног je значаја за школу и регион. Ова школа је једина акредитована за образовање одраслих у овом крају и својим радом и ангажовањем превазилази оквире општине и позиционира се као центар на регионалном нивоу“, рекао је Ружић.

Министар Ружић је рекао да се на првих шест центара за дуално и неформално образовање већ ради, а то су, поред Пожеге, центри у Ваљеву, Суботици, Власотинцу, Шапцу и Ваздухопловној академији у Београду .

У сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору улажемо укупно 4,6 милиона евра у реконструкције, изградњу и опремање првих шест центара“, рекао је министар.

 

 

 

Loading