ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић у V београдској гимназији: Савремени услови за рад захваљујући сарадњи државе и Града Београда

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас обилазећи Пету београдску гимназију, да је Министарство током прошле школске године определило близу 6 милиона динара за опремање кабинета природних наука у тој гимназији савременом техником и наставним средствима.

Успешно сте ухватили корак са променама у гимназијском образовању и увели нова одељења за ученике са посебним способностима за природне и друштвене науке“, рекао је Ружић.

Подсетио је да је ове активности Гимназије и стварање бољих услова за ученике и наставнике подржала Влада Србије, Канцеларија за управљање јавним улагањима, Министарство и Град Београд.

Ова синергија државних органа је добар пример заједничког рада на унапређивању образовања. Можемо сви бити поносни јер смо захваљујући, како раду школе, тако и свих државних органа, успели да за 1243 ученика и 103 запослена обезбедимо најсавременије услове за рад“, рекао је министар.

Он је обишао гимназију заједно са замеником градоначелника Гораном Весићем и председником ГО Палилула Александром Јовичићем.

Loading