ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: У среду почиње вакцинација просветних радника

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је да вакцинација просветних радника почиње у среду, 20. јануара 2021. године и позвао све заинтересоване запослене у васпитно-образовном систему да се, уколико то нису учинили до сада, изјасне на порталу еУправа за имунизацију како би се реализовао план вакцинације.

У среду ће почети вакцинација и запослених у просвети, чиме покривамо и овај важни систем заштитом од вируса Ковид 19“, рекао је Ружић и додао да је ово једини начин да се ова пошаст заустави.

Запослени у просвети, поред здравственог система, по речима министра, важан су део за функционисање нашег друштва и јасно је зашто су и они приоритет.

На тај начин сачуваћемо здравље запослених у просвети, као и здравље деце са којима су они у свакодневном контакту“, подвукао је Ружић.

Он је навео да се сви у васпитно-образовном систему труде да настава буде доступна свим ученицима, као и да се одржи њен квалитет, али да је циљ да се наставни процес што пре нормализује.

Пријава путем портала еУправа је први корак у реализацији масовне вакцинације и добијања термина и места имунизације у складу са приоритетима које је прописао Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“. Просветни радници, који су се изјаснили за имунизацију, путем СМС или електронске поште ће добити информацију термину и месту вакцинације.

Loading