ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић уручио златно знамење победнику Кроса РТС-а

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Брано Ружић уручио је данас златно знамење победнику Кроса РТС-а за 2021. годину Милошу Малешевићу и Весни Пантовић стожеру ове манифестације у последнјих 10 година.

Честитајући добитницима министар Ружић изразио је задовољство због прилике да подржи ову манифестација која траје већ тридесет година и која јемного допринела афирмацији атлетског спорта, посебно трчања.

Седам и по милиона атлетичара и рекреативаца прошло је кроз Крос. И у време пандемије успели су да организују такмичења, као и едукативне радионице за децу из Србије и дијаспоре на којима се учио српски, али и француски, немачки и италијански језик, историја, култура, традиција“, казао је он и додао да Министарство просвете, науке и технолошког развоја годинама подржава ову манифестацију.

Он је додао да Кроц РТС-а даје допринос развоју, дружењу и едукацији деце.

Кроз Крос, деца управо то све добијају а притом и упознају нашу лепу државу. Још једном честитам победнику Милошу на постигнутом успеху, а и наравно целокупном тиму Кроса који је помогао и који ћете, сигуран сам, помоћи да се Крос настави и развија и у овој и наредним годинама, јер смо сви свесни овде значаја оваквих манифестација“, рекао је Ружић.

Додели признања присуствовали су и в.д дирeктoр Упрaвe зa сaрaдњу с диjaспoрoм и Србимa у рeгиoну Aрнo Гуjoн, прeдсeдник Спoртскoг сaвeзa Србиje Дaвoр Штeфaнeк, дирeктoр Српскoг aтлeтскoг сaвeзa Слoбoдaн Брaнкoвић, као и градоначелници Зајечара, Сомбора, Новог Пазара, Лесковца.

Loading